Wij gebruiken cookies
Mediteren in Arnhem

Mediteren in Arnhem

Mediteren brengt geluk in je leven en dat van anderen. Doen!

Maandagavond 19 november beginnen we weer met de mediteren in Arnhem. Een voortzetting van de avonden in de Walburgis die een andere bestemming krijgt. We zijn nu te gast bij D3de Verdieping in Rozet Arnhem. En we heten voortaan ZanZen Meditatiekring. 

  • Datums: 19/26 nov/ 3/10/17 dec;
  • Tijd: 20.00 - 21.15; inloop 19.30 en nagesprek tot 21.30
  • Kosten: € 40
  • Je kunt ook nu nog aanschuiven;

Je krijgt ter plekke informatie over hoe je kunt betalen.

Toelichting: Deze avonden zijn wat anders dan de bekende Zenmeditaties. Hans heeft in de loop van 40 jaar meditatiepraktijk een eigen stijl ontwikkeld die voorbij gaat aan de formele vormen. Essentieel is voor hem de drieslag van ervaring, inzicht en oefening. Soms is er eerst inzicht. Soms eerst ervaring. Maar altijd gevolgd door beoefening.

Het effect: Ontspanning in je lijf. Rust in je hoofd. Balans in je leven.

Hoewel meditatie met zelfreflectie begint gaat het na verloop van tijd ook over je verhouding tot de maatschappij. Deze meditatie voor gewone mensen maakt geen onderscheid tussen zitten en niet zitten, tussen zelfreflectie en actie. In het nagesprek zullen we daar extra met elkaar over spreken.

Een eerste overweging Kan 'geloven' nog overeind blijven in de storm van neurologische breinwetenschap? Helpt mediteren om onderscheid te maken tussen wat we aannemen en wat werkelijkheid is? Of brengt 'geloof' ons de werkelijkheid? Wie niet twijfelt kan onmogelijk geloven. Maar ook: alleen wie twijfelt zal ooit tot waarheid komen. Twijfelen en mediteren, ik ken het maar al te goed. Doe mee, 5 avonden samen in twijfel mediteren over het goede, het schone en het ware.

Hans van Zanten (1947) gaf de afgelopen 4 jaar een integratie van christelijke en boeddhistische meditaties in Walburgis Arnhem en de Protestantse Gemeente in Rheden.