Wij gebruiken cookies

Is meditatie iets voor mij?

Wanneer is meditatie iets voor mij?

  • 1. Als je denkt 'niks voor mij': Arnhem of Rheden
  • 2. Als je jezelf in de weg zit: doe eerst zencoaching
  • 3. Als je al een tijdje bezig bent: Leergang Meditatie

Niks voor mij!

Wat ben jij een gelukkig mens. Je hoeft niet uren op een irritant kussentje stil zitten wezen. Geen oude teksten uit schimmige tijden ontcijferen. Je kunt gewoon blij zijn met je comfortzone. Het is je gegund. Ben je toch toe aan het verleggen van je grenzen, voel je toch van binnen zich iets roeren, wees welkom. Faalangst hoef je niet te hebben. We delen geen diploma's uit noch certificaten. We zijn niet meer dan goed gezelschap voor elkaar. En uren op een kussentje, dat doen we niet!

Wanneer zit jij jezelf in de weg?

Nou, bijvoorbeeld als emoties je de baas zijn en je relatie op breken staat. Of als je lontje korter wordt en burn-out dreigt. Of als je spiritueel vastloopt en de realiteit van het dagelijks leven je moeilijk valt. Meditatie, mindfulness of een andere vorm van spirituele beoefening alléén is dan niet altijd de juiste weg.

Zencoaching

Je moet stevig in je schoenen staan, in de wereld kunnen functioneren voordat je serieus aan een spirituele weg begint. Daar bedoel ik mee dat je jezelf kunt leiden. Dat je niet door innerlijke conflicten en emoties van de weg raakt. Dat je jezelf los kunt zien van oud zeer. Mensen die over hun meditatieve weg teleurgesteld zijn geraakt hebben meestal een 'oud-zeer-probleem'. Dat moet zich dan eerst oplossen, bijvoorbeeld met zencoaching of de eerste module van Leergang Meditatie.

Meditatie in Arnhem/Rozet

We voortaan te gast bij: D3dverdieping in Rozet/Arnhem.

10 maandagavonden € 60

Vrij Bewustzijn Training

Leergang Meditatie

Mediteren en samen studeren.

In de lijn van Dzogchen. 8 vrijdagen (10.00 - 16.00). Arnhem-Zuid € 60 per dag

Meditatie in Rheden

Alweer vier jaar met steeds meer kracht en inzicht. En met zorg voor elkaar. Geweldig om mee te maken. 10 dinsdagavonden € 60

Lees nog wat verder. 

Mijn avondlessen en de Leergang Meditatie op zondag verschillen nogal. Lees dat goed om de juiste keus te maken. Die en meer praktische informatie vind je op de pagina's van Arnhem/Rozet, Rheden en de Leergang Meditatie. Daar kun je ook opgeven.

  • Het focus is op wat nu is

Ik werk in deze lessen wat anders dan gebruikelijk in Zen. We focussen samen op de innerlijke levensbron, de kern van vitale energie. Met die energie helen we de oude wonden - ook uit vorige levens- als die in het dagelijks leven opspelen.

We gaan dus niet in het verleden graven, geen vaste patronen ontrafelen, dat kan de pijn én de gewoonte alleen maar versterken. Maar ook blijven we niet eeuwig zitten tot de Verlichting misschien toeslaat. (dit is een hint voor ervaren mediteerders)

Die vitale energie stroomt in en om je lichaam. Je leert hoe je die energie kunt sturen en gebruiken om oude pijn te laten oplossen. We doen dat met verschillende oefeningen uit meditatie, mindfulness, core-energetica en neuro-affectieve-relatie-psychologie. Dat wil zeggen dat we het hele menselijke spectrum aanspreken, lichaam, gevoel, ziel en geest. Echt een bevrijdend avontuur!

  • 'Vooruit of achteruit' doen we samen

Maar daarmee zijn we er nog niet. We leven ook in een wereld die we samen vorm geven. De cultuur waarin we leven maken we samen. Als wij ons persoonlijk ontwikkelen zal dus ook die samenleving zich ontwikkelen. Dat kan natuurlijk 'vooruit' gaan naar meer welzijn voor mens, dier en planeet, maar ook 'achteruit' naar meer schade en vernietiging.

Als we onze verantwoordelijkheid nemen voor ons eigen 'vooruit' en 'achteruit', dan moeten we die eerst kennen. Wat is je beeld van de wereld, hoe sta jij er in, waar trek jij je wat van aan? Wat doe je? Wat doe je vooral niet?

Spirituele ontwikkeling omvat in mijn ogen niet alleen een streven naar je eigen Verlossing en Verlichting. Het omvat ook aanwezig zijn in het dagelijks gewoel met een groeiend bewustzijn over de complexiteit en dynamiek van dat gewoel. Integral Life is mijn platform voor die ontwikkeling

  • Veerkracht in de chaos

Kortom, we helen onszelf en maken ons sterker. We worden veerkrachtige persoonlijkheden. We ontwikkelen een stralende ziel en open geest. Dat zijn bij uitstek de instrumenten om vorm te geven aan de nieuwe wereld die ophanden is. De chaos van vandaag is wat dat betreft de (meeromvattende) orde van morgen.

Niet voor iedereen geschikt.

Eerlijk gezegd is persoonlijke ontwikkeling met meditatie niet voor iedereen geschikt. Soms ben je bijvoorbeeld beter af met een psychiater die medicatie kan voorschrijven. In een eerste gesprek zal ik dat zeker zeggen als ik die indruk krijg.

  • Kennismaken

Kennen wij elkaar nog niet, dan wil ik voor de Leergang Meditatie vooraf kennis met je maken. Stuur mij daarvoor een email met dit formulier. Dat kun je ook gebruiken als je nog vragen hebt.

Dat is het. Ik wens je een fijn leven en kom je graag een keer tegen.

Hans van Zanten.